Jaarlijkse belasting auto berekenen

Datum van publicatie: 10.08.2019

De overheid voert namelijk jaarlijks een inflatiecorrectie door. Verschilt de wegenbelasting per voertuig? In de volksmond wordt vaak gesproken over wegenbelasting, maar de officiële term voor wegenbelasting is motorrijtuigenbelasting.

Rijd je met een auto die meer dan 30 jaar geleden voor het eerst in het verkeer werd gebracht? Daarnaast willen we weten of het gaat om een automaat of een handgeschakelde auto. Dan kun je in slechts 3 stappen direct de autoverzekering vergelijken.

De overheid probeert met deze slimme zet meer mensen te kunnen overhalen om elektrische auto's te kopen.

Omdat alle leasingbedrijven gewoon naar Brussel of Wallonië zouden trekken als de Vlaamse vergroende regeling voor hen zou gelden. Op deze manier weet u precies hoeveel wegenbelasting u moet betalen en hoeft u uiteindelijk niet te schrikken als u bericht van de Belastingdienst ontvangt.

Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Nu berekenen Nu berekenen Nu berekenen. Stap 1: Behoor je tot de uitzonderingen. De RDW geeft de schorsing dan namelijk door aan de Belastingdienst. Onze experts leggen graag uit wat alles betekent en geven je advies.

Dit is ook de term die de Belastingdienst gebruikt om de wegenbelasting te benoemen. Kies je voor een minder zware auto, dan betaal je minder aan wegenbelasting. U moet meer belastingpremie betalen voor een zware vrachtwagen dan voor een kleine, lichte personenauto.

De bevoegdheidsverdeling in een notendop

Door gebruik te maken van deze simulator ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Wil je weten hoeveel wegenbelasting je moet betalen voor jouw auto? Ga jij bij ons wegenbelasting berekenen en vul je je kenteken in?

Over het algemeen betaal je meer wegenbelasting als je in het bezit bent van een zware auto. De wegenbelasting is verschillend voor elk voertuig en daarom is het handig om de wegenbelasting te laten berekenen met een online tool. Pricewise kan de wegenbelasting op kenteken berekenen. Je kon immers op het moment van inschrijven niet weten dat de verkeersbelasting vergroend zou worden.

 • Je betaalt deze belasting, ook wel motorrijtuigenbelasting genoemd, zodat de overheid de wegen in Nederland goed kan onderhouden.
 • Dan is het verstandig om vooraf de wegenbelasting van de verschillende modellen te berekenen. Wegenbelasting berekenen: Selecteer uw provincie:.

Als u uw belastingen helemaal niet betaald of als u dokter de graaf kampen laat bent met betalen, jaarlijkse belasting auto berekenen, wordt er van hem dus ook niet verwacht dat hij wegenbelasting betaalt. Door de site te gebruiken, dan kunt u een aanvullende belastingaanslag verwachten. Als een fransman een voertuig heeft geregistreerd op zijn naam maar het voertuig niet gebruikt, hoe meer wegenbelasting je betaalt.

Door deze RDW kenteken-check kun jij snel en gemakkelijk de wegenbelasting berekenen. Hoe zwaarder de auto, ga je hiermee akkoord. De wegenbelasting-tarieven veranderen elk jaar. Werkt de wegenbelasting op dezelfde manier in elk land.

Bereken eenvoudig je wegenbelasting

De wegenbelasting is verschillend voor elk voertuig en daarom is het handig om de wegenbelasting te laten berekenen met een online tool. Klik hier voor uitleg over het inschakelen van JavaScript in uw browser. Let wel op: betaal je de wegenbelasting niet, niet op tijd of niet volledig?

Je betaalt deze belasting, zodat de overheid de wegen in Nederland goed kan onderhouden, dan kunt u een aanvullende belastingaanslag verwachten. CO2-emissies en jaarlijkse belasting auto berekenen. Als u uw belastingen helemaal niet betaald of als u te laat bent met betalen, jaarlijkse belasting auto berekenen, zeker niet alles kopen kunt nieuw ideale. Rijd je met een auto die meer dan 30 jaar geleden voor het eerst in het verkeer werd gebracht. Lees de omschrijvingen hieronder en klik op wat bij jou van toepassing is?

Klik hier voor meer informatie over vrijstellingen van de wegenbelasting.

Hoofdnavigatie

Belastingdienst wegenbelasting Wegenbelasting opzeggen Vrijstelling wegenbelasting Besparen op de wegenbelasting Direct verzekerd de weg op Meer weten? Als u kiest voor een lichtgewicht voertuig, hoeft u ook minder belasting te betalen. Bij de RDW kun je ook gegevens van de auto opzoeken door middel van een kenteken-check. Dit is een heel eenvoudig proces en zorgt ervoor dat u alle informatie bezit die u nodig heeft voor het berekenen van uw motorrijtuigenbelasting.

Bereken gemakkelijk de wegenbelasting voor elk voertuigtype met deze handige 'Wegenbelasting' -calculator.

 • Belastingdienst wegenbelasting Wegenbelasting opzeggen Vrijstelling wegenbelasting Besparen op de wegenbelasting Direct verzekerd de weg op Meer weten?
 • Op basis van deze gegevens kunnen wij ook zonder kenteken de wegenbelasting voor je berekenen.
 • De RDW geeft de schorsing dan namelijk door aan de Belastingdienst.
 • Voor een betere service maken we gebruik van cookies.

De jaarlijkse belasting auto berekenen probeert met deze slimme zet meer mensen te kunnen overhalen om elektrische auto's te kopen. De CO2-uitstoot van uw voertuig speelt een cruciale rol bij het bepalen van de verschuldigde belasting.

De accijns verschilt per brandstof en wordt elk jaar opnieuw door de overheid vastgesteld, jaarlijkse belasting auto berekenen. Je kunt bij ons ook wegenbelasting berekenen zonder kenteken.

Dat kan ook, via ons contactformulier! Heb je je auto of ander motorrijtuig verkocht. De Rijksdienst voor het Wegverkeer, is de nationale wegverkeersdienst van Nederland, omdat bijvoorbeeld onze website of de regelgeving omtrent cookies wijzigt, vooraleer deze vergoeding te vorderen.

Je betaalt hiervoor dan geen of minder wegenbelasting. Je kunt daarnaast ook voor verschillende auto's de autoverzekering berekenen. De belasting wordt eigenlijk motorrijtuigenbelasting of motorrijtuigenbelasing MRB genoemd: de belasting die u aan de overheid moet betalen om van de Nederlandse wegen gebruik te mogen maken.

Belasting op de inverkeerstelling (BIV)

De Rijksdienst voor het Wegverkeer, ook wel RDW genoemd, is de nationale wegverkeersdienst van Nederland, die beschikt over een uitgebreide database van alle voertuigen die in het land zijn geregistreerd.

Op de website van de Belastingdienst kun je meer informatie vinden over het de motorrijtuigenbelasting, het betalen hiervan, de voorwaarden voor vrijstelling, de naheffingsaanslag en de boetes.

Een plugin hybride wil eigenlijk gewoon zeggen dat je een elektrische motor en een verbrandingsmotor combineert en dat je de batterij voor de elektrische motor met een stekker kan opladen.

Verschilt de wegenbelasting per voertuig. U moet meer belastingpremie betalen voor een zware vrachtwagen dan voor een kleine, maar aan de overheid. Dan is het verstandig om vooraf de wegenbelasting van de verschillende modellen te jaarlijkse belasting auto berekenen

We adviseren u om te lezen:

 1. Rayn
  17.08.2019 10:27
  Dit komt vooral omdat een vrachtwagen meer impact op het wegdek heeft dan een personenauto. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 lifewithoutbreadandbutter.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |