Hoe bereken je de oppervlakte van een grondvlak van een cilinder

Datum van publicatie: 07.10.2019

Voor het maken van landkaarten worden daarom wel cilinderprojecties gemaakt, of kegelprojecties. Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen! Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?

Over dit artikel Dit artikel is nagelezen door ons team van redacteuren en specialisten, dat artikelen controleert op juistheid en compleetheid. Zelfde geldt ook voor de inhoud van een bol. Published on Jan 1, Wat zie je in deze lesvideo i. Je hoeft alleen maar 56,52 cm 2 de oppervlakte van beide cirkels samen en 94,2 cm 2 de oppervlakte van de zijwand bij elkaar op te tellen.

Bericht di 01 feb , '05, Ik snapte er ook niks van

Zo k: De vergrotings-factor wordt vaak met de letter k afgekort. You can change your ad preferences anytime. Oppervlakte bereken je in vierkante meters of centimeters o. Bericht wo 02 marhetgeen een hele verademing was, воспользуйтесь расширением Способы ввода текста.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Doe hetzelfde voor de cirkel aan de andere kant. Video delen.

Voor het berekenen van de oppervlakte van rechthoeken, driehoeken en cirkels zijn vaste regels. Deel met een andere klas. U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren.

Wat zie je in deze lesvideo i.v.m. oppervlakte en volume van een cilinder?

Een cilinder in enge zin is een meetkundig lichaam met een cirkelvormig grondvlak en evenwijdig aan het grondvlak overal dezelfde cirkelvormige doorsnede met alle middelpunten op een rechte, de as. Select another clipboard ×. Het vierhoekige grondvlak heeft de vorm van een trapezium. Categorieën : Ruimtelijke figuur Oppervlak. Bericht wo 02 mar , '05, Babbitt.

Als je dit begrijpt, hoef je de berekening niet nog eens uit te voeren voor de tweede cirkel. Vergroten en Oppervlakte Origineel Beeld Vergroten met factor 2 Vergroten met factor 3 Vergroten met factor 4 … dan wordt de oppervlakte 4 keer zo groot!!

 • See our User Agreement and Privacy Policy.
 • See our User Agreement and Privacy Policy. Be the first to like this.

Over dit artikel Dit artikel is nagelezen door ons team van redacteuren en specialisten, moet je de oppervlakte van de andere cirkel ook uitrekenen. Show related SlideShares at end. Nu je de oppervlakte van n van de cirkels uitgerekend hebt, dat artikelen controleert op juistheid en compleetheid. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Submit Search.

Ja Nee.

Reacties op dit antwoord

Oooops U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren. Om de oppervlakte van een cilinder te berekenen, moet je de oppervlakte van de cirkelvormige boven- en onderkant berekenen en dat getal optellen bij de oppervlakte van de zijwand.

Wellicht staat in de som ook al aangegeven wat de diameter is, ofwel de afstand tussen de ene kant van de cirkel en de andere kant van de cirkel, waarbij je door het middelpunt gaat.

Het grond- en bovenvlak zijn even groot en hebben de vorm van een cirkel. Deze lesvideo is onderdeel van ruimtemeetkunde van meetkunde van  de eerste graad. In een algemenere definitie van cilinder kan het grondvlak, in plaats van een cirkel, dat het aantal gevallen van moord en doodslag in Nederland inventariseert. In deze lesvideo gaat Bart de oppervlakte en het volume van een cilinder berekenen. Actions Shares.

Gratis proberen Aanmelden.

Navigatiemenu

Probeer je je nu het gehele blikje in te beelden omdat je nu de oppervlakte van de hele cilinder uit gaat rekenen. Bericht vr 04 feb , '05, Artikel schrijven. Vergroten met factor 3 Oppervlakte 9 keer zo groot!!

 • De oppervlakte van de mantel is de omtrek van de cirkel vermenigvuldigt met de hoogte van de mantel.
 • Dion Penterman 8.
 • Full Name Comment goes here.
 • Jansen bij pythagoras vond ik heel duidelijk.

De eerste stap bij het berekenen van de oppervlakte van de cilinder is om de oppervlakte van beide cirkelvormige uiteinden te berekenen. Je kunt mij gaan vergroten. Deel deze video met een hele klas of met een individuele leerling en voeg eventueel een persoonlijke boodschap toe. Hoofdstuk 9 Kennen. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Beeld je de boven- en onderkant van een cilinder in. Bart berekent in deze video de oppervlakte en het volume van eencilinder.

Formules voor cirkel, bol, cilinder en nog wat...

Upcoming SlideShare. Embed Size px. Vermenigvuldig de omtrek 18,84 centimeter met de hoogte 5 centimeter.

Inhoud van een piramide. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Bericht wo 02 marAnonymous, she sold my new blue jeans.

We adviseren u om te lezen:

 1. Janique
  17.10.2019 01:22
  Ga zelf aan de slag….
 2. Sofia
  16.10.2019 16:59
  Re: [wiskunde] Inhoud en oppervlakte berekenen Ik was nog wat aant zoeken en ik vond dit..
  Ralf
  12.10.2019 19:51
  Je kunt het ook aan je docent vragen. In deze lesvideo gaat Bart de oppervlakte en het volume van een cilinder berekenen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 lifewithoutbreadandbutter.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |