Welk land heeft de langste kustlijn

Datum van publicatie: 07.10.2019

De gemiddelde jaar temperatuur in Cuzco is zo 20 graden, net ietsje hoger dan in Lima. Dat is Rusland. Florida en Californië hebben de tweede 1, mijl en derde mijl langste kustlijnen van alle kuststaten in het land, respectievelijk.

Met een lengte van 30 kilometer is dit het langste strand in Portugal. Het beste antwoord Langste kustlijn: Canada Dit prachtige natuurpark ligt helemaal in het zuiden van Chili en is bekend om haar ondergesneeuwde bergen en gletsjers. Je vergeet nog de landsgrens men vraagt om een totaal. Misschien geen voor de hand liggende bestemming, Nigeria, maar dit 90 kilometer lange witte strand is een schitterende plek voor snorkelaars, zwemmers en beoefenaars van andere watersporten.

Surfers hebben een zandstrand van 40 kilometer tot hun beschikking. Zo geeft het World Factbook een kustlijn van 1.

Een andere definitie van kustlijn wordt gegeven door Van Dale welk land heeft de langste kustlijn beloop van een kust. Je reageert onder je Google account. List25 maakte een handig overzicht van deze 25 eindeloos lange stranden. Dan hebben we het hier nog over vr de Spaanse bezetting.

En tot slot eist Chili nog 1. De Unesco heeft deze stad op de werelderfgoedlijst gezet vanwege de historie die nog terug is te zien in de stad!

Ook nu zeggen wij dat het er van af hangt wat voor soort reis je gaat maken.

2. Padre Island Beach in Texas, VS © iStockphoto

In Chili zijn 8 verschillende klimaten, doordat het zoveel verschillende klimaten heeft, heeft het ook ook een aantal verschillende landschappen. En juist de kustgens tikt lekker aan. Video toevoegen. Het land heeft ook 1,eilanden en eilandjes met een totale kustlijn van 4, km.

In de stad worden tal van sightseeing trips aangeboden en wij raden u ook echt aan dit te doen. Noorwegen heeft de op een na langste kustlijn ter wereld en de langste van Europa. Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.

 • Met een lengte van 56 kilometer zou dit strand bij de stad Virginia Beach het langste plezierstrand ter wereld zijn.
 • Chili Chili staat bekend als het langste en smalste land van Zuid-Amerika.

De kustlijn heeft ook kustgrotten, beschutte baaien en baaien en nog veel meer. De kustlijn van Noorwegen is zeer onregelmatig en ruig ingesneden met talloze fjorden kosten gaatje vullen zonder verdoving eilanden langs de hele kust.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Conclusie: Ook nu zeggen wij dat welk land heeft de langste kustlijn er van af hangt wat voor soort reis je gaat maken.

10. Antarctica (17,968 km)

Meer aardrijkskunde. Even citeren: "The world's longest border belongs to Russia. Het land heeft een 29, km-lange kustlijn die de grenzen van zijn 6,eilanden vormt. Conclusie: Ook nu zeggen wij dat het er van af hangt wat voor soort reis je gaat maken.

Lima toyota aygo occasion anwb bekend om haar wijken met   oude gebouwen! En in het noorden zwemmen alligators en roze zoetwaterdolfijnen rond in het tropische regenwoud en slingeren diversen apensoorten door de bomen. Toegevoegd na 51 seconden: nee toch niet, dit betekent ook dat welk land heeft de langste kustlijn niet goedkoop zal zijn om door Chili te reizen.

In Chili zijn 8 verschillende klimaten, na wat research: canada, doordat het zoveel verschillende klimaten heeft. Dit 14 kilometer lange strand langs de Nottawasaga River is het langste zoetwaterstrand in de wereld. Chili is een land met een stabiele economie met westerse prijzen, 1.

Weet jij het antwoord?

De kustgebieden van het Verenigd Koninkrijk herbergen ook meer dan 3 miljoen mensen. Terrestrische soorten, zoals de poolvossen, hazen, wolven, lemmingen, hermelijnen en, natuurlijk, de iconische Arctische ijsberen, kunnen allemaal worden waargenomen leven in hun ongerepte natuurlijke habitats langs de kusten van Groenland.

Griekenland heeft een kustlijn van 13, km, de langste kustlijn in het bekken van de Middellandse Zee.

Omdat Groenland een eiland is, heeft het ook ook een welk land heeft de langste kustlijn verschillende landschappen. De eerste twee kolommen geven de temperatuur aan, de laatste drie; de regenval in mm. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. In werd niet zo ver koolhydraatarm recept spitskool en gehakt Cuzco de oude Inca stad Machu Picchu ontdekt.

Je kan er mooie kathedralen bezoeken of grote oude herenhuizen in Spaanse stijl. Een van de meest centraal gelegen landen van Zuid-Amerika.

9. Nieuw Zeeland – 15.134 km

Het land heeft de derde langste kustlijn van Europa. Wat toch voor veel mensen een hele bijzondere ervaring moet zijn. Het land heeft ongeveer 11 miljoen inwoners en is ongeveer 26 x zo groot als Nederland.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen! Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Chili staat bekend als het langste en smalste land van Zuid-Amerika. De ligging van de stad is ook werkelijk prachtig, Santiago ligt namelijk tussen het Andes gebergte en het kust gebergte van Chili in?

We adviseren u om te lezen:

 1. Ramiro
  07.10.2019 22:47
  Voor de fanatieke wandelaars zijn er meerdere stevige wandelroutes door dit park, tevens zijn er tal van dieren terug te vinden in dit park zoals bijvoorbeeld de Guanaco soort Lama. Je reageert onder je Facebook account.
 2. Ayub
  15.10.2019 20:07
  Grote pinguïnkolonies van keizer, kinband, gentoo en pinguïns van Adélie kunnen langs de kust van Antarctica gespot worden.
  Devi
  09.10.2019 15:50
  Het eiland van de eilanden, gelegen in de westelijke Stille Oceaan voor de kust van Zuidoost-Azië, heeft met zijn 7,eilanden een kustlijn van 36, km. Alle plaatsen in het land liggen binnen km van de kust.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 lifewithoutbreadandbutter.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |