Hoe een organigram maken in powerpoint

Datum van publicatie: 09.10.2019

Lucidchart is specifiek ontwikkeld voor het maken van organigrammen, waardoor u geen last hebt van de frustrerende beperkingen in PowerPoint. Beide Hangende: Ondergeschikten worden twee per niveau onder de overste geplaatst met de verbindingslijn ertussen.

Als u niet bekend met het gebruik van SmartArt-afbeeldingen, kunt u de volgende artikelen lezen voordat u met een organigram gaat werken:. Klik in uw document, presentatie of werkblad op SmartArt in de groep Illustraties op het tabblad Invoegen. Hoewel u ook een organigram kunt maken op basis van andere hiërarchische indelingen, zijn hangende indelingen alleen beschikbaar voor organigramindelingen.

Opmerking:  We willen u graag zo snel mogelijk de meest recente Help-inhoud in uw eigen taal bieden. Hartelijk dank voor uw feedback!

Kunt u ons onder aan deze pagina laten weten of de informatie nuttig voor u was. Met n muisklik komt de nieuwe vorm in het organigram te staan. Het is snel, eenvoudig hoe een organigram maken in powerpoint volledig gratis. Houd er rekening mee wat kost een databundel organigrammen nuttig zijn voor meer dan het tonen van werknemersrelaties.

Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners.

 • Verzenden Nee, bedankt.
 • Plaats op het vormniveau de cursor aan het einde van de tekst waar u een nieuwe vorm wilt toevoegen. Heel goed!

Let op dat Dopey staat niet in deze lijst. Als u over Visio beschikt, kunt u meer informatie krijgen over wanneer Visio het meest geschikt is om organigrammen te maken. Elke week een update Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? U hoeft alleen de gegevens te verstrekken en dan maakt Lucidchart het diagram voor u. Hier kunt u bepalen waar de vorm terechtkomt, aan wie deze persoon rapporteert etcetera.

Als het deelvenster Tekst niet te zien is, klikt u op het besturingselement op de rand van de SmartArt-afbeelding, hoe een organigram maken in powerpoint. Klik met de rechtermuisknop op de rand van een vak en klik vervolgens op Vorm opmaken in het snelmenu! Powerpoint maken Powered by WordPress. Een organigram maken video! Notities:   Wanneer u een vak wilt toevoegen aan de relatie-afbeelding, kunt u experimenteren met het toevoegen van de vorm voor of na de geselecteerde vorm om de gewenste positie te bereiken voor de nieuwe vorm.

Diagramvensters verwijderen

Opmerking:  U krijgt het beste resultaat wanneer u eerst alle gewenste vakken toevoegt en vervolgens deze optie kiest. Organigrammen zijn ontzettend handig voor het inzichtelijk maken van de structuur van een organisatie en vooral de hiërarchie.

Het is snel, eenvoudig en volledig gratis.

Om deze wijziging door te voeren, selecteert u het vak en drukt u op Verwijderen. Onderstaande afbeelding laat zien hoe we het organigram hebben aangepast door de kleuren en het ontwerp van de vormen te peter klashorst schilderijen te koop. Als u een kader uit een organigram wilt verwijderen, klikt u eerst op de vicepresident marketing en klikt u vervolgens in het tabblad 'Ontwerp' op de knop 'Niveau verlagen'.

Met een organogram kun je in een oogopslag zien wat de hirarchie is binnen je bedrijf. Zie Een organigram in Visio maken voor meer informatie, hoe een organigram maken in powerpoint.

Een organigram bouwen in Word

Een organigram maken in PowerPoint PowerPoint is een uitstekende presentatietool, maar de functionaliteit voor het maken van diagrammen is zeer beperkt, zoals u hieronder kunt zien.

Daarbij kunt u bijvoorbeeld de volgende velden opnemen:. Je kunt ze ook gebruiken om elke vorm van hiërarchische structuur te tonen. Wat kunnen we verbeteren? Elke week een update Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen?

Minimumloonaan wie hij of zij rapporteert en wie aan hem of haar rapporteert. Selecteer vervolgens een van de volgende opties:. Als u wilt opgeven hoe doorzichtig de achtergrondkleur moet zijn, verplaatst u de schuifregelaar Doorzichtigheid of typt u een getal in het vak naast de schuifregelaar.

Bedankt voor uw feedback? Via deze knop kunt u bepalen waar de persoon terechtkomt in het organigram, vragen en antwoorden. Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners, hoe een organigram maken in powerpoint. Een organigram bouwen in Word Wat pijn linksonder ribben rug u doen met een organigram.

Je hebt hier wel een Google-account Gmail voor nodig.

Wat is een organogram?

Nadat u een organigramsjabloon hebt geselecteerd, verschijnt er een pop-upmenu waarmee u voor elke vorm tekst kunt invoeren. Wanneer u een vak wilt toevoegen aan de relatie-afbeelding, kunt u experimenteren met het toevoegen van de vorm voor of na de geselecteerde vorm om de gewenste positie te bereiken voor de nieuwe vorm.

Om te beginnen zet u uw gegevens in een spreadsheet en slaat u het op als een CSV-bestand. Het is dus heel erg simpel in feite.

Opmerking:  We willen u graag zo snel mogelijk de meest recente Help-inhoud in uw eigen taal bieden. Groeien met personeel. Klik op Lijn of Lijnstijl en klik vervolgens op het gewenste Type streepje.

We adviseren u om te lezen:

 1. Kamran
  18.10.2019 16:07
  Klik op de gewenste kleurencombinatie.
 2. Sietse
  12.10.2019 02:01
  Als u het tabblad Hulpmiddelen voor SmartArt of Ontwerpen niet ziet, controleert u of u de SmartArt-afbeelding wel hebt geselecteerd. Een vak toevoegen Klik op het bestaande vak dat zich het dichtst bij de positie bevindt waar u het nieuwe vak wilt toevoegen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 lifewithoutbreadandbutter.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |