Betreden woning door verhuurder

Datum van publicatie: 10.10.2019

Wat betreft het ongeoorloofd betreden van de kamer, als u te laat de huur opzegt en de verhuurder aanbied om een nieuwe huurder te zoeken omdat u anders nog een extra maand huur zou moeten betalen en u gaat met het voorstel accoord dan mag de verhuurder actie ondernemen en als het betreden van de kamer daartoe behoort dan heeft u daar in zekere zin toestemming voor gegeven.

Vorige keer bij de verlenging kwam de verhuurder met zijn echtgenote langs voor ondertekening en dat is me in het verkeerde keelgat geschoten en zou nu willen weten wat ik de rond de 25e moet doen.

Ik vroeg mij af of dit zomaar mag en wat mijn rechten zijn. In afwijking van het algemeen toetredingsverbod is het de verhuurder wel toegelaten het pand te betreden in geval van een wettige reden. Slechts onder uitzonderlijke omstandigheden is er geen toestemming van de bewoner nodig. En als de huurder nieuwe sloten laat plaatsen, is die ook niet verplicht een exemplaar van de nieuwe sleutel aan zijn huisbaas te bezorgen.

Boven mij wonen nog twee vrouwen, elk met een eigen etage. Zelf heb ik dit liever niet ivm privacy.

Maar als het ruw houten kruis lyrics het zo lees mag het wel gewoon wat hij deed, betreden woning door verhuurder.

Lekker relevant dit ook! Beste Elli, wat een vervelende situatie. Indien de huurder tekortkomt aan zijn informatieverplichting kan hij zelf aansprakelijk worden gesteld en zijn recht op schadevergoeding wegens mingenot verliezen.

En wat opgelost is kun je niet een tweede keer tegen de verhuurder gebruiken?

Terwijl ik allang wist dat ze in mijn huis was geweest omdat ze dus dingen had verplaatst. Ontdek dan onze aanpak. Er worden onaangekondigde inspecties gedaan.

Huurder weigerde toegang te verschaffen

Barbara van HelloLaw. Deze woning heeft toen namelijk al eens te koop gestaan. Een verhuurder kan namelijk ook zelf in de woning wonen hospitahuur. Als er een vermoeden bestaat van een hennepkwekerij, dan kan dat een reden vormen om de woning te inspecteren.

Neem dan contact met ons op! Echter, het in in uw eigen woorden zetten van mijn verhaal voegt nog minder dan niks toe. Heeft u vragen over huur of verhuur?

 • Hi Robin, wat netjes dat je huurbaas in elk geval de controle via een aangetekende brief aankondigt! Nu is mijn vraag mag ik mij sloten veranderen?
 • Op een chaletpark, geheel achterin dus verhuurder heeft verder niets van doen ermee. In deze kwestie werd de woning ruim dertig jaar door de huurder gehuurd.

Het is ook niet uitgesloten dat een huurder hierdoor schade lijdt. Er MOET bij incassokosten eerst een betalingsherinnering worden verzonden waarbij u nog 14 dagen de tijd heeft om alsnog het bedrag te voldoen. Maar er staan geen sancties bij vermeldt. No comments?

Mijn slaapkamer heeft geen slot.

Wat kan ik doen?

Hij deed er nooit moeilijk over en in persoon was hij altijd wel relaxed, dus ik had niet verwacht dat hij dit zou flikken. Op dit punt heeft u wel grond voor een eventuele civiele rechtszaak. Langs deze weg kan een deurwaarder dus bijvoorbeeld ook geen machtiging krijgen om werklieden toe te laten in een woning.

Denk jij eraan de sloten te veranderen, maar weet je niet zeker of betreden woning door verhuurder volgens jouw huurcontract mag. Vaak wordt dit recht in de huurovereenkomst opgenomen als zijnde de mogelijkheid voor de verhuurder om enkele keren per jaar het pand te bezoeken.

De verhuurder zag zich gedwongen om een juridische procedure te starten. We willen je graag verder helpen met deze situatie. Lees meer juridisch nieuws!

Breadcrumb

Het is ook niet uitgesloten dat een huurder hierdoor schade lijdt. Maar wederom krijg ik net als vorige periode een nieuw contract met de nieuwe data erin. Een verhuurder mag niet zomaar de sloten vervangen van de woning zolang de huurovereenkomst nog bestaat.

Betreedt de verhuurder toch zonder toestemming de woning, betreden woning door verhuurder. Ook heb k het niet 'smerig' of vernield achter gelaten Betreden woning door verhuurder een kinderachtige opmerking. Dit kun je als huurder doen Komt de verhuurder toch zomaar jouw woning binnen, dan is het belangrijk dat je in actie komt. Je hebt 6 keer de huur niet op tijd betaald. Uw antwoord is totaal onjuist.

Betaal keurig mijn huur euro en was 1x leuke dingen om buiten te doen 10 uur te laat.

Lhommequipetille - 26 nov. U heeft met betrekking tot mijn vragen inhoudelijk letterlijk niks beantwoord.

Mag de verhuurder zonder toestemming de woning betreden?

Een verhuurder mag niet zomaar de sloten vervangen van de woning zolang de huurovereenkomst nog bestaat. Het biedt ook de gelegenheid om de huurder te wijzen op kosten die hem te wachten staan als hij bepaalde beschadigingen niet herstelt.

Ryanne van HelloLaw. Het was dus ook heel naief van mij om niet optijd te betalen.

Indien de verhuurder zich in het verhuurde goed zou begeven zonder medeweten van de huurder maakt deze zich schuldig aan het misdrijf huisvredebreuk uit artikel van de Strafwet, betreden woning door verhuurder. Geldt dit ook voor de gehuurde tuin betreden zonder mijn voorkennis. We gaan er even bij langs.

We adviseren u om te lezen:

 1. Marius
  12.10.2019 15:53
  Een rechtszaak lijkt me gezien het lage bedrag inderdaad een te dure aangelegenheid.
 2. Matt
  17.10.2019 05:49
  Maar dat is ook op een manier dit ik niet wil gaan. En gisteren was ze dus weer in mijn huis geweest want mijn buurvrouw kwam me waarschuwen dat er een man en vrouw met sleutel mijn huis waren binnen gegaan en ze wist te vertellen dat ze in een witte bus reden en toen wist ik het dus zeker.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 lifewithoutbreadandbutter.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |