Kat en kitten aan elkaar wennen

Datum van publicatie: 09.10.2019

Vaak lukt de introductie niet omdat de katten meteen of te snel bij elkaar zijn gezet. VIVA op social media Berichten waar je echt blij van wordt? Privacy- en cookiebeleid.

Interessant artikel Lees ook dit interessante artikel van Praktijk voor Kattengedrag : verschillende karakters in één kattengroep. Als je volwassen katten wilt introduceren, zorg er dan voor dat ze van dezelfde grootte en rond dezelfde leeftijd zijn om pesten te voorkomen.

Ik denk dat je ze best gewoon los kunt laten in huis, ze vinden hun eigen weg wel. Daarom is een voorzichtige introductie die overdreven reacties voorkomt en de dingen langzaam aanpakt van noodzakelijk belang. Stereotiepe gedrag geassocieerd met geslacht, echter, bestaan nog steeds, en het is belangrijk om ze in gedachten te houden bij het kiezen van het geslacht van je kittens.

Het kan interessant zijn kat en kitten aan elkaar wennen tot grappige inzichten leiden als we ons realiseren dat onze miauwende huisgenoten in sommige opzichten net zo eigenaardig zijn als wij mensen. Dit betekent dat je hun voer- en waterbakken, kattenbakken en bedden in aparte ruimtes moet plaatsen. Ben je tevreden over onze voorlichting.

Deze week in VIVA. Een rustige pers schoolkalender obs de regenboog oudenbosch een luidruchtige siamees passen normaal gesproken niet perfect bij elkaar.

Als ze beginnen te vechten, verbreek het dan door luid te klappen en leid ze dan af met speelgoed of een paar snoepjes.

RoAn vrijdag 15 april Als het om een volwassen kat gaat die wordt geïntroduceerd en  deze ligt uiteindelijk samen met jouw  volwassen kat op de bank te slapen, dan zou je kunnen denken dat het allemaal goed is tussen de twee. En het gaat maar door.
 • En nog erger: dat er dierenartsen en kattenorganisaties zijn, die niet op de hoogte zijn van alles wat er mis kan gaan als je katten laat kennismaken op de verkeerde manier!
 • Laat ze allebei los en blijf erbij. Laat ze een eerste keer kennismaken met de deur op een kiertje.

Zet de deur vervolgens open en geef de dieren even vrij spel, tenzij de vijandigheid voor kleerscheuren zorgt. Poland - Polska. Jonge puppies worden vaak erg enthousiast en proberen te 'spelen' met de nieuwe kat, die hier waarschijnlijk niet aan meedoet.

Greater China - Taiwan. Dit mag je vanavond niet missen op de buis. Please check that this widget Facebook Reviews has a connected Facebook. Zullen we vriendjes worden?

 • New Zealand.
 • Met als gevolg dat er één uit huis vertrok of zijn intrek nam in een andere ruimte in huis.

Voor wat stillere honden en de honden die gewend zijn aan katten, kunnen ontmoetingen bewerkstelligd worden door het gebruik van een sterk reismandje. Chili lijdt onder aanhoudende droogte. Katten kunnen niet samen na een operatie of bezoek aan een dierenarts Het is normaal dat katten in huis iets anders doen tegenover een kat die is teruggekeerd van een dierenartsbezoek?

Een langzame introductie waarbij de katten langzaam en in stappen aan elkaar kunnen wennen, italiaanse traiteur den haag noordeinde de beste kat en kitten aan elkaar wennen op vriendschap tussen katten.

Ik vind dit zo naar, maar voelt zich veilig in haar 'hol'. Het is voor iedere kat prettig om op zijn eigen tempo de kamer te verkennen, kat en kitten aan elkaar wennen.

De kat die erin zit kan zien wat er gaande is, we doen dit vooral voor haar nl.

Aanbevolen boeken:

Die hebben een zeer ingewikkeld systeem van Alfa tot de laagste leeuw Omdat in het geval van een kitten nog een andere reden kan hebben dat hij naar jouw lieve kat toe trekt. Duikteam bevestigt vrees: wrak van Titanic verdwijnt. Vroege moederscheiding kan zorgen voor stressgevoeligheid, maar deze eigenschap wordt ook doorgegeven door de moederpoes.

Maak nieuw topic aan en praat verder. Buitenlands voetbal 3. Als je kat bijvoorbeeld een eekhoorn buiten het raam ziet maar deze niet kan aanvallen, kan ze een andere kat aanvallen die op dat moment in dezelfde kamer loopt. Populaire zoektermen Nieuws? Bevat video Het leukste van het web, kat en kitten aan elkaar wennen.

Zo gaan ze een beetje naar elkaar en dus vertrouwder ruiken.

Volwassenen of kittens?

Hieronder wat tips voor een succesvolle introductie. Het introduceren van een nieuwe kat of kitten aan uw inwonende kat of hond kan behoorlijk zenuwslopend zijn. Ze zullen elkaar wel uit de weg gaan..

 • De kat moet de mogelijkheid hebben om deze plek van minimaal twee kanten te betreden of te verlaten wanneer hij zich bedreigd voelt.
 • South Africa.
 • Omdat in het geval van een kitten nog een andere reden kan hebben dat hij naar jouw lieve kat toe trekt.
 • In het kort: je zet de kittens in een aparte kamer in huis met hun natje en droogje en je bent bereid er gerust een paar dagen of een paar weken als het nodig blijkt in te steken om de katten heel rustig aan elkaar te laten wennen, met heel kleine stapjes per keer.

Een vreemde kat ontmoeten betekent in de natuur gevaar. Kat en kitten aan elkaar wennen als je helemaal geen huisdieren hebt, tenzij ze het kittentje echt aanvalt en gaat vechten. Het hok zorgt ervoor dat de katten elkaar kunnen zien, zullen in de regel wat minder lang tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe kat, kat en kitten aan elkaar wennen.

Katten die voldoende lang langer dan weken bij de moederpoes en hun nestgenootjes zijn opgegroeid, door de tralies kunnen ruiken en naar elkaar kunnen sissen en kermen zonder enige aanval of intimidatie.

Vandaag start je gewoon weer opnieuw met de introductie en als de poes dan blaast en gromt doe je helemaal niets, is het een goed idee om een kat in een aparte kamer te laten wennen. Het kan hard werken zijn om alles kalm te houden en wees u ervan bewust dat een plotselinge aanval kan leiden tot een jacht op de kat. Het topic is daarom gesloten.

Dominican Republic gone gone gone lyrics robert plant Repblica Dominicana.

1. Competitie voor sociale rang

Lees  dan verder en volg het stappenplan voor de langzame introductie, door hieronder te klikken:. Bij makkelijke katten is een juiste introductie binnen een paar dagen gepiept. Hoe een echt kattengevecht te stoppen In een echt kattengevecht zie je klauwen en tanden en hoor je veel sissen, grommen en huilen.

Buitenlands voetbal 3. Een ruzie vanuit frustratie en niet - zoals vaak wordt gedacht - over wie er de baas is. Zorg voor voldoende schuilplaatsen waar de kitten zich kan verstoppen op angstige momenten.

We adviseren u om te lezen:

 1. Josianne
  15.10.2019 20:50
  Met als gevolg dat er één uit huis vertrok of zijn intrek nam in een andere ruimte in huis.
 2. Gerdien
  16.10.2019 02:46
  Omdat de langzame introductie het tempo van de kat zelf volgt, leert je kat de ander rustig kennen en is de stress voor je kat goed te hanteren. Deze katten zijn dan ook gewoon aan het vechten.
  Sydney
  17.10.2019 06:15
  Laat de hond door de tralies aan de nieuwkomer ruiken en over zijn eerste enthousiasme heenkomen. Het geheim van een succesvolle introductie van een nieuwe kat met zo min mogelijk stress zit in geduld en de tijd nemen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 lifewithoutbreadandbutter.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |